Pažnja: Originalni dokument je noviji od ovog prijevoda.

Lokacije razvijatelja

Puno ljudi je izrazilo zanimanje za informacijama o lokacijama Debian razvijatelja. Zbog toga smo odlučili dodati, kao dio baze podataka, polje u koje razvijatelji mogu upisati svoje geografske koordinate.

Karta ispod je generirana iz anonimiziranog popisa koordinata razvijatelja, koristeći program xplanet.

Karta svijeta

Ako ste razvijatelj, i željeli biste dodati svoje koordinate u svoj zapis baze podataka, ulogirajte se u bazu podataka Debian razvijatelja i promijenite svoj zapis. Ako ne znate točne koordinate svog mjesta stanovanja, trebali biste ih moći naći na jednoj od sljedećih stranica:

Oblik koordinata je jedan od sljedećih:

Decimalni stupnjevi
Format je +-DDD.DDDDDDDDDDDDDDD. Ovo je format kojeg koriste programi kao što je xearth, i format kojeg koristi mnogo web stranica za pozicioniranje. Ipak, tipična preciznost je ograničena na 4 ili 5 decimala.
Stupnjevi, minute (DGM)
Format je +-DDDMM.MMMMMMMMMMMMM. Ovo nije aritmetički tip, nego način spojenog predstavljanja dvije odvojene jedinice, stupnjeva i minuta. Ovo je često kod nekih vrsta ručnih GPS jedinica i iz GPS poruka NMEA formata.
Stupnjevi, minute, sekunde (DGMS)
Format je +-DDDMMSS.SSSSSSSSSSS. Kao i DGM, to nije aritmetički tip, nego način spojenog predstavljanja triju odvojenih jedinica: stupnjeva, minuta i sekundi. Ovo se tipično nalazi kod web stranica koje daju tri vrijednosti za svaku poziciju. Naprimjer, "34:50:12.24523 sjeverno" bi se prema DGMS-u pisalo kao +0345012.24523.

Za geografske širine, + znači sjever, za geografske dužine, + znači istok. Važno je specificirati dovoljno početnih nula kako bi se uklonile nedoumice oko korištenog formata ukoliko je vaša pozicija manje od 2 stupnja od nulte točke.