Nyilvánosan hozzáférhető Debian-gép

2003. január 2.

A Hewlett-Packard (HP) a Test Drive program keretein belül nyilvános hozzáférést kínál számos gépéhez, amelyek Debian GNU/Linuxot futtatnak. Szoftverkészítők és leendő felhasználók tesztelhetik a Debian GNU/Linuxot és a HP bizonyos hardverét. Négy architektúrát (Alpha, PA-RISC, IA-32 és IA-64) támogatnak. Fordítóprogramok is vannak telepítve a gépeken, így a szoftverkészítők kipróbálhatják, hogy a programjuk lefordul-e ezeken a platformokon.

A Hewlett-Packard az alábbi négy architektúrát nyújtja:

Intel (IA-32) ProLiant DL360 G2 1.4GHzSMP
Intel (IA-64) rx2600 Itanium II SMP
Alpha (alpha) XP1000a 1@667MHz UP
Alpha (alpha) DS20 2@500MHz SMP
PA-RISC (hppa)rp5470 1@550MHz UP

A Test Drive Program a HP ingyenes szolgáltatása. Fő célja, hogy a fejlesztőknek elérést biztosítson a HP új hardvereihez, amelyek a HP és más, harmadik fél operációs rendszereit és alkalmazásait futtatják. Ha regisztrálod magad, ingyenes shellelérést kapsz, így be tudsz jelentkezni a Test Drive hálózatában található különböző rendszerekbe, és kipróbálhatod az ott futó operációs rendszereket és egyéb szoftvereket.

A Test Drive lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbáld a hardver, az operációs rendszer és a szoftver kombinációját, mielőtt megvennéd őket. Fejlesztőként pedig megbizonyosodhatsz arról, hogy a programod fut-e abban a környezetben, amellyel helyben nem rendelkezel.

További információk: testdrive.hp.com