Langtidsunderstøttelse af Debian 7 ophører

1. juni 2018

Debians Long Term Support-hold (LTS) oplyser hermed at understøtelse af Debian 7 Wheezy er ophørt pr. 31. maj 2018, fem år efter dens oprindelige udgivelse den 4. maj 2013.

Debian vil ikke levere flere sikkerhedsopdateringer af Debian 7. En delmængde af Wheezy-pakker vil blive understøttet af eksterne interessenter. Flere oplysninger finder man under Extended LTS.

LTS-holdet forbereder overgangen til Debian 8 Jessie, som er den aktuelle gamle stabile udgave. LTS-holdet overtager understøttelsen fra sikkerhedsholdet den 17. juni 2018.

Debian 8 vil også være langtidsunderstøttet i fem år efter dens oprindelige udgivelse, dvs. at understøttelsen ophører den 30. juni 2020. De understøttede arkitekturer er amd64, i386, armel og armhf.

For flere oplysninger om at anvende Jessie LTS, samt opgradering fra Wheezy LTS, se LTS/Using.

Debian og dets LTS-holde takker hermed alle brugere, udviklere og sponsorer, som har bidraget til at gøre det muligt, at forlænge de forhenværende stabile udgavers levetid, og har gjort denne LTS til en succes.

Hvis du er afhængig af Debian LTS, så overvej at deltage i holdet, med levere fejlrettelser, afprøvning eller finansiel støtte.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Flere oplysninger

Flere oplysninger om Debian Long Term Support, finder man på https://wiki.debian.org/LTS/.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.