Langetermijnondersteuning van Debian 7 eindigt

1 juni 2018

Het langetermijnondersteuningsteam (Long Term Support - LTS) van Debian kondigt aan dat de ondersteuning voor Debian 7 "Wheezy" zijn einde heeft bereikt op 31 mei 2018, vijf jaar na zijn oorspronkelijke uitgave op 4 mei 2013.

Debian zal niet langer beveiligingsupdates ter beschikking stellen voor Debian 7. Een aantal Wheezy-pakketten zullen door derden ondersteund worden. Gedetailleerde informatie is te vinden op Extended LTS.

Het LTS-team zal de overgang naar Debian 8 "Jessie" voorbereiden, de huidige oldstable release. Het LTS-team zal op 17 juni 2018 de ondersteuning ervan overnemen van het beveiligingsteam.

Ook Debian 8 zal tot vijf jaar na zijn oorspronkelijke uitgave langetermijnondersteuning genieten, welke zal eindigen op 30 juni 2020. Tot de ondersteunde architecturen behoren amd64, i386, armel en armhf.

Voor meer informatie over het gebruik van Jessie LTS en de opwaardering vanuit Wheezy LTS kunt u terecht op LTS/Using.

Debian en zijn LTS-team houden eraan alle gebruikers, ontwikkelaars en sponsors te bedanken die bijgedragen hebben tot het mogelijk maken van een verlengde levensduur voor vroegere stabiele releases en die van deze LTS een succes gemaakt hebben.

Indien u aangewezen bent op Debian LTS kunt u misschien overwegen om toe te treden tot het team, en bij te dragen met patches, met uittesten of met financiering.

Over Debian

Het Debian-project werd in 1993 door Ian Murdock opgestart met het doel er een echt vrij gemeenschapsproject van te maken. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest invloedrijke opensourceprojecten. Duizenden vrijwilligers van over de hele wereld werken samen om de Debian software te ontwikkelen en te onderhouden. Beschikbaar in 70 talen en met een ondersteuning voor een enorm scala computertypes, noemt Debian zichzelf het universele besturingssysteem.

Bijkomende Informatie

Meer informatie over de langetermijnondersteuning in Debian is te vinden op https://wiki.debian.org/LTS/.

Contactinformatie

Raadpleeg voor verdere informatie de webpagina's van Debian op https://www.debian.org/ of stuur een e-mail (in het Engels) naar <press@debian.org>.