Debian CD:llä

Debian-romppuvedosten imurointi jigdo:lla

Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Jigsaw Download, tai lyhyemmin jigdo, on tarkoitettu pääasialliseksi Debian-romppuvedoksien jakelutavaksi tulevaisuudessa. Tällä hetkellä järjestelmä toimii, mutta ei ole vielä kovin miellyttävä käyttää koska imuroinnin hallintasovellus ei ole valmis.

Miksi jigdo on parempi kuin suora imurointi?

Koska se on nopeampi! Useista syistä johtuen, romppuvedospeilejä on huomattavasti vähemmän kuin "tavallisia" Debian-peilejä. Sen vuoksi, jos imuroit romppuvedospeililtä, kyseinen peili ei ainoastaan ole kauempana vaan myös ylikuormitettu, erityisesti uuden julkaisun ilmestyttyä.

Tämän lisäksi tietyn tyyppiset vedokset eivät ole saatavilla imuroitavaksi täydellisiänä .iso-tiedostoina, koska palvelimillamme ei ole riittävästi levytilaa niiden tarjoamiseksi.

Koska tavallinen Debian-peili ei sisällä romppuvedoksia, kuinka jigdo pystyy imuroimaan ne sieltä? jigdo tekee tämän hakemalla rompulla olevat yksittäiset tiedostot. Sen jälkeen kaikki nämä tiedostot kootaan yhdeksi suureksi tiedostoksi, joka on tarkka kopio romppuvedoksesta. Kaikki tämä tapahtuu "kulissien takana" - kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä, on kertoa käsiteltävän .jigdo-tiedoston sijainti imurointityökalulle.

Lisää tietoa on jigdon kotisivulla. Vapaaehtoiset kehittäjät valmiina auttamaan jigdon kehityksessä ovat aina tervetulleita!

Kuinka imuroit CD-vedoksen jigdolla

Yksityiskohtaisemmat, askel askeleelta prosessin kulkua kuvaavat tiedot löydät tiedostosta: Debian jigdo mini-HOWTO. HOWTO selvittää myös jigdon kehittyneemmät ominaisuudet, kuten vanhan CD-vedoksen päivittämisen nykyiseen versioon (hakemalla ainoastaan muuttuneet osat, kokonaisen uuden vedoksen sijasta).

Kun olet imuroinut vedokset ja polttanut ne CD:lle, kannattaa vilkaista yksityiskohtaisia ohjeita asennuksen kulusta.

Viralliset CD-vedokset

Viralliset jigdo-tiedostot vakaalle jakelulle

Blu-ray

Tutustu dokumentointiin ennen asennusta. Jos haluat lukea vain yhden dokumentin ennen asennusta, lue Asennus-HOWTO, pikainen läpivalaisu asennusprosessista. Muita hyödyllisiä ohjeita ovat:

Viralliset jigdo-tiedostot testattavalle jakelulle


Hae CD-levyjen sisällöstä

Mikä CD/DVD-vedos sisältää tietyn tiedoston? Alla voit etsiä useiden eri Debianin CD/DVD-vedoksien sisältämiä tiedostoluetteloita. Voit syöttää useita sanoja, ja jokaisen sanan täytyy täsmätä tiedostonimen osaan. Lisää esim. "_i386" rajoittaaksesi haun tuloksen tiettyyn arkkitehtuuriin. Lisää "_all" nähdäksesi paketit, jotka ovat identtisiä kaikilla arkkitehtuureille.

Mitkä tiedostot sisältyvät tiettyyn vedokseen? Mikäli tarvitset luettelon kaikista tiedostoista tietyllä Debianin CD/DVD, katso vedosta vastaavaa list.gz-tiedostoa cdimage.debian.orgista


Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Kuinka saan jigdon käyttämään välityspalvelintani?

Avaa ~/.jigdo-lite-tiedosto (jigdo-lite-settings.txt Windows-versiossa) tekstinkäsittelyohjelmalla ja etsi "wgetOpts"-alkuinen rivi. Rivillä voi käyttää seuraavia valintoja:

-e ftp_proxy=http://PAIKALLINEN-VÄLITYSPALVELIN:PORTTI/
-e http_proxy=http://PAIKALLINEN-VÄLITYSPALVELIN:PORTTI/
--proxy-user=KÄYTTÄJÄTUNNUS
--proxy-passwd=SALASANA

Luonnollisesti, korvaa tiedot oman välityspalvelimesi vastaavilla tiedoilla. Kaksi viimeistä ovat tarpeen vain jos palvelin vaatii käyttäjän tunnistamista. Valinnat täytyy lisätä wgetOpts-rivin loppuun ennen viimeistä '-merkkiä. Kaikkien valintojen täytyy olla yhdellä rivillä.

Vaihtoehtoisesti, Linuxissa voit asettaa ftp_proxy- ja http_proxy-ympäristömuuttujat, esim. /etc/environment- tai ~/.bashrc-tiedostoon.

Aaargh! Skripti epäonnistui päättyen virheilmoitukseen - olenko imuroinut kaikki nuo megatavut turhaan?!

Tietenkään tällaista Ei Pitäisi Tapahtua(tm), mutta erinäisistä syistä johtuen saatat päätyä tilanteeseen jossa suuri ".iso.tmp"-tiedosto on jo luotu ja jigdo-lite:llä näyttäisi olevan ongelmia, vaatien uudestaan ja uudestaan imuroinnin aloittamista alusta. Tässä tapauksessa voit kokeilla useita eri vaihtoehtoja: